Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Wedstrijdinformatie

Bekijk hier het wedstrijdschema.

Doel van het spel

De curlingstenen dichter bij de 'button’ (= de rode middenstip) van ‘het huis’ (= de blauw/wit/rode cirkel) schuiven dan de curlingstenen van de tegenstander.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd

Bepaal welk team de eerste ‘end’ (= set) begint door een curlingsteen op het ijs te laten draaien. De punt van het handvat wijst naar het team dat moet beginnen. De volgende end begint het andere team met schuiven. De teams beginnen om-en-om aan een end. Een team bestaat uit vier (of meer) personen. Vier personen schuiven één steen per end. Wanneer een team uit minder dan drie personen bestaat verliest het team automatisch alle wedstrijden.

 

Op iedere baan spelen vier teams hun wedstrijden. Je speelt één keer tegen de andere teams, in totaal dus drie wedstrijden. De volgorde van de wedstrijden bepalen de teams per baan onderling. Na de eerste poulefase gaan de nummers één en twee door naar de winnaarspoule en de nummers drie en vier naar de verliezerspoule.

 

Tijdens de wedstrijd

Na het schuiven van de eerste steen wordt er steeds om de beurt een steen geschoven tot alle stenen in het spel zijn gebracht (vier stenen per team).

De spelers brengen de stenen in het spel vanaf de zwarte rubberen mat. Een speler moet met minimaal één voet contact houden met de mat wanneer een steen geschoven wordt.

Het gaat uiteindelijk om de steen die het dichtst bij de button ligt. Is deze steen van jouw team? Dan heeft jouw team de ‘end’ gewonnen. Een gewonnen end levert één punt op, ongeacht met hoeveel stenen je ligt. Het team dat als eerste twee ends wint, wint de wedstrijd.

Er wordt alleen een derde end gespeeld bij een tussenstand van 1-1.

Na afloop van iedere wedstrijd melden de aanvoerders van beide teams de uitslag bij de wedstrijdbar.

 

Puntentelling poulefase (best of three ‘ends’)

Winst = 3 punten

Verliezen met 2-1 = 1 punt

Verliezen met 2-0 = 0 punten

Bij een gelijke stand wordt eerst gekeken naar het doelsaldo, vervolgens naar onderling resultaat.

Als dit geen uitsluitsel biedt, volgt een shoot-out.

 

Aanvullende spelregels

Curlingstenen die de zijkant of de achterkant van de baan raken, worden uit het spel genomen en doen niet meer mee. Deze stenen worden aan de kant geschoven zodat ze niet in de weg liggen.

Als je een steen schuift die kantelt, verlies je het betreffende end (niet de wedstrijd).

 

Prijzen

Iedere avond worden de winnaars van de winnaars- en verliezerspoule gehuldigd. De winnaars van de winnaarsronde krijgen 20 bonnen, de winnaars van de verliezersronde krijgen 10 bonnen.

De teams die alle drie de avonden meedoen, doen mee voor de wisselbeker. Na drie avonden is de winnaar van de wisselbeker bekend. Zij krijgen op de laatste curlingavond 20 bonnen en de wisselbeker!

 

Fair play

Plezier en gezelligheid staan voorop tijdens dit toernooi. Zijn er tijdens de wedstrijd situaties waar de spelregels geen uitsluitsel geven? Dan vragen wij alle deelnemers dit onderling sportief op te lossen of vraag de organisatie om hulp. Want uiteindelijk spelen we curling met een knipoog.

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions