Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Warme wintervoorstellingen in Markant Uden

Winter in Uden: wat een gezelligheid zo met Uden on ice! Ook bij onze overburen, Markant Uden, zet het wintergevoel door. Laat je verwarmen door dé balletklassieker Het Zwanenmeer. Of werp samen met onze eigen cabaretier Bart Stultiens een blik in de Udense toekomst.

Liefhebbers weten het: in 1885 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd Het Zwanenmeer in de uitvoering van choreografen Petipa en Ivanov en componist Tjaikovski opgevoerd. Petipa gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen, met als hoogtepunt de 32 fouetté’s van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol
Odette/Odile, maakt dit ballet een bijzonder genoegen om naar te kijken. Op donderdag 5 januari wordt deze balletklassieker in de theaterzaal van Markant Uden gedanst door het beroemde Charkov Staats Ballet. Lees meer over dit liefdesverhaal van een onsterfelijke schoonheid, en bestel je tickets.

Uden uit de bol met Bart Stultiens
De Udense cabaretier Bart Stultiens laat het verleden voor wat het is. Hij speurt in de toekomst en ontdekt in Uden fraaie uitzichten, doodlopende weggetjes, beloftevolle plannetjes, leegstaande pandjes en nog veel meer. En hij ziet een bonte mengeling van Udense mannetjes en vrouwtjes, stuk voor stuk druk met gezondheid, getob, gehaast, gedoe, genieten en geluk. Wie? Wanneer? Wat en waarom? Vragen genoeg maar antwoorden...? De toekomst laat zich helaas niet voorspellen! Of toch? Beleef de voorstelling ‘Uden uit de bol’ mee in Markant Uden op vrijdag 6 of zaterdag 7 januari.

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions