Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Vrijwilliger in beeld: Toon van Hout

Toon van Hout (68) is een geboren en getogen Boekelaar. In Uden komt hij niet zo vaak. Op de maanden december en januari na: dan verricht hij gemiddeld zes dagen per week vrijwilligerswerk bij Uden on ice. Stiekem telt hij de dagen al af naar de zeventiende editie. “Vooral het contact met de mensen vind ik geweldig.”

De organisatie benaderde Toon een paar jaar terug met de vraag of hij een bijdrage wilde leveren aan het winterevenement. Inmiddels is hij voor het negende jaar op rij van de partij. “Meestal ben ik als eerste aanwezig. Dan controleer ik de schaatsbaan en zorg ik ervoor dat die weer spiegelglad is. Daarna sta ik bij de ingang en houd ik toezicht. En als het nodig is, verleen ik eerste hulp”, vertelt de vrijwilliger, die gediplomeerd EHBO-hulpverlener is.

Schoolschaatsen
Van maandag tot en met zaterdag is Toon aanwezig bij Uden on ice. Zondag is zijn ‘vrije dag’, dan is hij meestal bij zijn club Boekel Sport te vinden. “Wat ik het leukst vind aan Uden on ice? Het contact met de bezoekers. Drie weken lang tref je hier zó veel verschillende mensen. Ook geniet ik van de dagen waarop de scholen een bezoek brengen aan Uden on ice. Dat is een drukke week: als de ene schoolklas het ijs afgaat, staan de scholieren van een andere klas er alweer op. Het is schitterend om kinderen van alle leeftijden te zien schaatsen. Ik hoop nog jaren mee te werken aan Uden on ice.”

Foto: Frans van den Elzen

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions