Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Vrijwilliger in beeld: Peter Rooijendijk

Voor het vijfde jaar op rij neemt Peter Rooijendijk (57) drie dagen vrij in december. Niet om vakantie te houden, maar om te helpen met de opbouw van Uden on ice. Zijn verantwoordelijkheid? De Schrobbelèrtent. “Het is altijd weer een mooi moment als-ie staat.”

Bestuurslid van de supportersclub van UDI ’19, actief voor de personeelsvereniging van zijn werkgever en jarenlang trouwe vrijwilliger bij RKSV Odiliapeel: Peter Rooijendijk is een échte verenigingsman. “Ik ben nou eenmaal graag onder de mensen”, vertelt hij. “Via Frans Verwijst, die ik ken via UDI ’19, ben ik vijf jaar geleden betrokken geraakt bij de opbouw van Uden on ice. Het is fijn om bij te dragen aan een evenement waaraan de hele Udense gemeenschap plezier beleeft.”

Eerst de vloer en ijsbaan
De opbouw start dit jaar op maandag 10 december. Als eerste worden de vloer en de ijsbaan gerealiseerd. Dinsdagavond meldt het merendeel van de ‘opbouwgroep’ zich op de Markt in Uden om de verlichting en de reclameborden op te hangen. “Ieder jaar controleren we in november of alle versieringen en attributen nog compleet en in goede staat zijn”, legt Peter uit. “We staan dus nooit voor verrassingen.”

Schrobbelèrtent
Woensdag, twee dagen voordat het openingsfeest van Uden on ice losbarst, start de opbouw van de Schrobbelèrtent. In dit oergezellige bruin café kunnen mensen tijdens Uden on ice terecht voor een drankje, en regelmatig draait er een dj. “De Schrobbelèrtent is af en toe bij andere evenementen te zien, zoals Pinksterfeesten Nistelrode. En als je vaak helpt bij de opbouw, leer je zo’n tent goed kennen”, zegt Peter. “Maar ik bouw de tent niet alleen op, hoor. Zo plaatsen we het dak met meerdere vrijwilligers. Als ik hulp nodig heb, hoef ik maar aan de bel te trekken.”

Veel waardering
Peter omschrijft het opbouwteam als een hechte én gezellige club. “Tijdens de pauzes zorgen we voor een lekker broodje en onder het genot van een kop koffie of pilsje houden we jaarlijks een evaluatie. Ook is er vanuit de organisatie veel waardering voor de vrijwilligers, dat is fijn om te merken. In de weken dat Uden on ice plaatsvindt, breng ik altijd een paar bezoekjes aan de Markt. Toch even kijken naar de Schrobbelèrtent…”

Op de foto: de opbouwploeg van Uden on ice met Peter Rooijendijk (derde van rechts). (Foto: organisatie Uden on ice).

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions