Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Vrijwilliger in beeld: Peter Claassen

Al ruim tien jaar is De Keien Atletiek nauw verbonden aan Uden on ice. Ieder jaar komen zo’n 100 leden van de Udense sportvereniging naar de schaatsbaan om de kassa te bemannen of om toezicht te houden. Peter Claassen zorgt er samen met enkele andere Keienleden voor dat de ruim 140 diensten ingevuld worden. “We doen het graag. Uden on ice is een leuk feest voor jong en oud. En niet onbelangrijk: het levert de vereniging een mooi zakcentje op!”

Peter maakte zo’n tien jaar geleden voor het eerst kennis met Uden on ice, toen hij gehoor gaf aan de oproep van De Keien Atletiek om vrijwilligerswerk bij het schaatsevenement te verrichten. “Ik was meteen gecharmeerd van het evenement en de gezelligheid die er heerste. Uden on ice is een mooie mix van sport en entertainment. Bovendien tref ik altijd veel bekenden bij het evenement, het voelt soms als een reünie.”

Inzetrooster
Sinds een jaar of acht zorgt Peter er samen met andere commissieleden voor dat vrijwilligers zich inschrijven voor de kassa- en toezichtsdiensten. Hij werd gevraagd door Petra van Oort. Zij zorgde er als kartrekker vele jaren voor dat er jaarlijks genoeg vrijwilligers van De Keien Atletiek waren bij Uden on ice. “Voorheen betekende dat vooral: veel mensen bellen”, legt Peter uit. “Sinds vorig jaar maken we gebruik van een digitaal inzetrooster en dat werkt fantastisch. We sturen mensen een e-mail met een link naar dit systeem. Ze kunnen dan meteen de data naar keuze aanvinken. Vorig jaar waren de diensten nog vóórdat Uden on ice begon al volledig ingevuld. Zelfs de vaak lastige dagen als eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag zaten vol. Je begrijpt dat we ook dit jaar weer gebruikmaken van dit inzetrooster.”

Contact met bezoekers
Kort voordat het evenement van start gaat, stuurt Peter een e-mail met instructies naar alle aangemelde vrijwilligers. “Zij kunnen mij tijdens Uden on ice natuurlijk bellen als er iets is of als ze zich onverhoopt moeten afmelden. Gelukkig zijn er altijd Keienleden die inspringen als er iemand uitvalt. Er zijn zelfs mensen die zes diensten draaien, zo leuk vinden ze het. Zelf meld ik me ook jaarlijks aan voor enkele taken, omdat ik het contact met de bezoekers zo leuk vind.”

Kleinkinderen
Ondanks dat Peter een groot schaatsliefhebber is en in de winter regelmatig tochten rijdt op zijn noren, stond hij vorig jaar pas voor het eerst op de ijsbaan van Uden on ice. “Dat was met mijn kleinkinderen, heel bijzonder. Zij vroegen me laatst nog: ‘opa, gaan we dit jaar weer?’”

Op de foto: Peter Claassen.

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions