Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Vrijwilliger in beeld: Haico Kanters

In de weken dat Uden on ice plaatsvindt, is Haico Kanters er bijna iedere dag wel even te vinden. “Vaak loop ik dan een rondje en verricht ik de klusjes die ik tegenkom, zoals een zekering vervangen, de bierfusten vervangen of achter de kassa staan. De puntjes op de i zetten, noem ik dat”, lacht Haico. De 21-jarige Boekelaar werd in 2017 trouwe vrijwilliger van ons evenement. En dat begon allemaal met een maatschappelijke stage van een dag …

Zes jaar geleden maakte Haico écht kennis met Uden on ice. “Voor die tijd stond ik al regelmatig op de schaatsbaan met klasgenoten, maar in 2016 leerde ik de organisatie pas goed kennen. Ik was toen op zoek naar een plek voor mijn maatschappelijke stage.” Jean-Louis van der Veen, afdelingsdirecteur van het Udens College én organisator van Uden on ice, wees hem op het winterse evenement. Fanatiek werkte Haico een dag aan de opbouw van Uden on ice. “Dat beviel zo goed, dat ik ook de rest van de week heb meegeholpen. Dat was leuk, maar óók vermoeiend. Tijdens het openingsfeest viel ik na het drinken van een paar biertjes op een bankje in slaap. Daar herinneren de andere vrijwilligers me nog steeds aan”, lacht Haico.

Een grote familie
Met veel plezier was Haico na zijn maatschappelijke stage actief als vrijwilliger tijdens diverse edities van Uden on ice. "Helaas kon het evenement vanwege corona twee keer niet doorgaan. Dat was erg balen. We hebben een fijne en betrokken groep vrijwilligers, het is één grote familie. Vanwege corona hebben we elkaar weinig kunnen zien. Gelukkig konden we dit jaar eindelijk weer aan de slag. Het was wel weer even wennen na twee jaar, maar de opbouw is gesmeerd verlopen.”

Lachende gezichten
Haico vindt het een feestje om mee te werken aan Uden on ice. “Natuurlijk, we maken lange dagen, zeker in de voorbereiding naar het evenement toe. Maar als Uden on ice dan in volle gang is en ik hier rondloop, weet ik meteen waar ik het voor doe. Ik zie hier alleen maar lachende gezichten, op de schaatsbaan en in het horecapaviljoen en de Schrobbelèrtent. Het is echt dankbaar werk. Overigens ben ik niet de enige die hier regelmatig een kijkje neemt. Ik kom hier alle vrijwilligers wel een keer tegen. We willen allemaal meegenieten van dit mooie evenement voor jong en oud!”

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions