Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Vier de feestdagen bij Uden on ice!

Curlingwedstrijden, schoolschaatsen, live-acts: Uden on ice bood de eerste dagen al volop vertier voor jong en oud. En de winterse sferen houden nog even aan! Bezoekers zijn tot en met zondag 5 januari van harte welkom bij het grootschalige winterparadijs op de Markt. De schaatsbaan, de icetubebaan en het horecapaviljoen zijn dagelijks geopend. Dus ook tijdens de feestdagen.

Na een spetterend openingsfeest zijn ook de eerste dagen van Uden on ice vlekkeloos verlopen, vertellen organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst. “Mensen weten Uden on ice goed te vinden en we zien constant vrolijke gezichten op de schaatsbaan. Ook hebben we al veel complimenten gehad over de sfeervolle aankleding.” Voor de twee drijvende krachten achter Uden on ice is deze achttiende editie extra speciaal; het is de tiende keer dat zij de schouders onder het winterse evenement zetten. “Samen met talloze vrijwilligers”, aldus Frans. “We hebben uitgerekend dat alleen de opbouw van Uden on ice al ruim 4.000 vrijwilligersuren telt. Geweldig dat zoveel mensen bereid zijn de handen uit de mouwen te steken.”

Baby Blue en Pater Moeskroen
Jong en oud kan nog tot en met zondag 5 januari genieten van Uden on ice. Op de schaats- en icetubebaan, maar óók op de dansvloer. Naast gezellige evenementen als de IJskoude Kroegentocht (22 december) en Van Kerst tot Carnaval (24 december) staan in het horecapaviljoen en de Schrobbelèrtent van Uden on ice met regelmaat leuke live-acts op het podium. Zoals de mannen van Baby Blue en zanger Kafke. Zij maken op zaterdag 28 december hun opwachting. De band Pater Moeskroen, al dertig jaar een begrip in menig kroeg en feesttent, komt op zaterdag 4 januari naar Uden on ice en zorgt samen met feestband De Dop gegarandeerd voor een gezellig feestje. Tickets voor de optredens op 28 december en 4 januari zijn te koop via deze link.

Lokale grootheden
En dat is lang niet alles. Zo is er ook dit jaar weer volop ruimte voor lokale grootheden bij Uden on ice. “Jaarlijks proberen we een gevarieerd en vernieuwend activiteitenprogramma met sfeer en beleving aan te bieden”, aldus Frans. “Maar we merken dat bezoekers het óók leuk vinden als er bands terugkeren naar Uden on ice.” Zo hullen de leden van The Specs op zaterdag 29 december het horecapaviljoen opnieuw in rock-‘n-rollsferen, afgewisseld met muziek van DJ Forty Five. En traditiegetrouw wordt het nieuwe jaar op 1 januari bij Uden on ice ingeluid met een concert van muziekvereniging De Eendracht uit Uden. “Kortom: er is altijd wat te doen bij Uden on ice”, aldus Jean-Louis. Lachend: “Mensen uit Uden en omstreken hoeven zich écht niet te vervelen in de kerstvakantie…”

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions