Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Uden on ice zorgt voor vrolijke gezichten

Met een spetterend optreden van feestband RUM (Roept U Maar) kwam zondag 6 januari een einde aan de zeventiende editie van Uden on ice. Organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst blikken tevreden terug. “We hebben iedere dag vrolijke gezichten gezien. Wat wil je nog meer?”

Hoeveel bezoekers Uden on ice precies heeft getrokken, is lastig te zeggen. “We weten dat zo’n twintigduizend schaatsers op het ijs hebben gestaan. Daarnaast kwamen veel mensen naar een optreden kijken of genieten van een hapje en drankje in het horecapaviljoen”, legt Jean-Louis uit. “We hebben wel het gevoel dat het drukker was dan vorig jaar. Het horecapaviljoen trok tijdens vorige edities vooral in de avond bezoekers, maar dit jaar was het ook overdag volle bak.”

Vrijwilligers
Op een enkel incident na – vuurwerk zorgde voor een gat in het dak van de horecatent – verliep alles vlekkeloos op de Udense Markt. “We hebben gemerkt dat iedereen blij werd van Uden on ice. Een horecaondernemer aan de Markt verwoordde het mooi: ‘Ik word altijd wat somber van de winterperiode, maar Uden on ice zorgt voor licht in de duisternis’. En dat is precies wat we willen bereiken”, vertelt Jean-Louis. “Dat doen we samen met talloze vrijwilligers. Zij verrichten heel veel werk en daar nemen we ons petje voor af.”

Kwaliteit
Met kleine aanpassingen probeert de organisatie Uden on ice jaarlijks verder te optimaliseren. “Dat zag je tijdens deze editie bijvoorbeeld bij de curlingavonden. We kozen voor een bar op het ijs en dat was een groot succes”, zegt Jean-Louis. “Wat we van plan zijn tijdens de achttiende editie? Het entertainmentprogramma krijgt zoals ieder jaar weer een andere invulling en we geven de tent over de schaatsbaan een make-over. Verder vinden we het vooral belangrijk om de kwaliteit van Uden on ice te behouden.” (Foto: organisatie Uden on ice).

De achttiende editie van Uden on ice vindt plaats van 13 december 2019 tot en met 5 januari 2020.

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions