Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Uden on ice vestigt record: ruim 21.000 schaatsers

Met het traditionele Smeltfeest werd zondag 5 januari de achttiende editie van Uden on ice afgesloten. Tot de laatste minuut stonden nog tientallen schaatsers op het ijs. Ook in het horecapaviljoen was het gezellig druk. Daar genoten bezoekers van een bruisend optreden van feestband RUM (Roept U Maar).

Organisatoren Frans Verwijst en Jean-Louis van der Veen keken tijdens het Smeltfeest tevreden terug op een geslaagde editie. “Je denkt altijd dat er een einde komt aan records. En dat is niet erg, want op een gegeven moment is het maximum aantal bezoekers bereikt”, zei Frans. “Toch zijn we erg trots dat de schaatsbaan opnieuw meer bezoekers heeft getrokken. Ruim 21.000 schaatsers, zoveel hebben we er nog nooit mogen verwelkomen. Het is een mooie bekroning voor ons, de vele vrijwilligers, de mensen van de horeca, de sponsoren en de gemeente Uden. We zijn iedereen dankbaar. Want zonder deze partijen geen Uden on ice.”

Wintersport
Naast de duizenden schaatsers trokken ook de andere activiteiten van Uden on ice volop bezoekers naar de Udense Markt. Zo was de jaarlijkse curlingcompetitie al binnen tien minuten volgeboekt en was de dansvloer in het horecapaviljoen op de weekendavonden continu gevuld. Jean-Louis: “Het was een fantastische en drukke editie. We hebben ook dit jaar weer veel vrolijke gezichten gezien. Daar doen we het voor. En daarom gaan we ook eind dit jaar graag weer op ‘wintersport’ bij Uden on ice. We hopen dat de bezoekers ons weer volgen.”

Foto: organisatoren Jean-Louis van der Veen (links) en Frans Verwijst zetten samen met hun vrouwen Gerty en Jacqueline sneeuwpop Zwiertje in het zonnetje tijdens het Smeltfeest. De mascotte bereikte deze editie het achttiende levensjaar.

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions