Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Uden on ice geeft glans aan jubileumeditie

UDEN, 27 oktober 2016 – Uden on ice heeft dit jaar iets bijzonders te vieren. Het is voor de vijftiende keer dat het winterevenement plaatsvindt op de Markt in Uden. De jubileumeditie start op vrijdag 16 december en duurt tot en met zondag 8 januari. Uden on ice is inmiddels veel meer dan schaatsen alleen, en trekt bezoekers uit de hele regio naar het centrum. Dit jaar wordt extra geïnvesteerd in entertainment: er staan spraakmakende bands op de planken!

In vijftien jaar tijd is Uden on ice echt een begrip geworden, een vaste waarde met een trouwe schare aan bezoekers, vrijwilligers en sponsors. Wat in 2002 begon met een kleine schaatsbaan rond ’t Prilleke, is uitgegroeid tot een groot en gevarieerd winterevenement voor de hele gemeenschap. “Voor heel veel mensen is een bezoek aan Uden on ice inmiddels vaste prik rondom de feestdagen”, vertellen de organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst. “En elke editie proberen we er weer een schepje bovenop te doen. Een grotere schaatsbaan, nog meer entertainment, sfeer en beleving: Uden on ice is een stabiele factor; een evenement waar veel mensen echt naar uitkijken. En wij ook nog steeds!”

Extra curlingavond
Dat Uden on ice al ver voor de officiële opening leeft, merken Van der Veen en Verwijst onder andere aan het curlingtoernooi. “Dit is nu voor de achtste keer een vast onderdeel op het programma. En met zestien banen zijn er meer teams dan ooit welkom op de ijsbaan. Toch verliep de inschrijving zo snel, dat er binnen twee weken al geen plekje meer vrij was. Voor ons reden genoeg om op 5 januari een extra curlingavond op de agenda te zetten.” Ook andere succesingrediënten ontbreken dit jaar niet. Van het Schoolschaatsen en de Uden on ice Sfeerproeverij tot lekker eten en drinken in het horecapaviljoen.

Volop entertainment
De organisatie van Uden on ice heeft dit jaar extra geïnvesteerd in het entertainmentprogramma. Spraakmakende bands maken hun opwachting, zoals Millstreet, Baby Blue, Beat the Stones, Barracuda, The Specs, de DOB Band en BZB. Ook de Foute Party van Q-Music staat op het programma. De feestelijke jubileumeditie start op vrijdag 16 december met een optreden van Staal met Glazen. Voorafgaand daaraan spreekt PSV-directeur Toon Gerbrands sponsors en genodigden toe tijdens de officiële opening. Eén ding is zeker: het podium blijft tot en met zondag 8 januari goed gevuld. De schaatsbaan is elke dag geopend, ook op feestdagen.

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions