Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

T&W Bouw: nauw betrokken bij Uden on ice

“De organisatoren van Uden on ice komen jaarlijks trouw op de koffie om te praten over het sponsorschap. Maar eigenlijk weten Frans Verwijst en Jean-Louis van der Veen dat we toch wel meedoen”, lacht Theo van den Elzen, eigenaar van T&W Bouw. Het Volkelse bedrijf is een sponsor van het eerste uur. “In feite zorgt dit evenement ervoor dat de jeugd in Uden en omgeving een fijne kerstvakantie heeft. En daar dragen we heel graag aan bij.”

Oprichters Cor van de Wiel en Antoon Huijbers van Uden on ice benaderden T&W Bouw achttien jaar geleden met de vraag een bouwtechnische bijdrage te leveren aan het evenement. “Dat was vaak een fiks karwei”, blikt Theo terug. “Ik weet nog dat ik Cor en Antoon eens kort voor het openingsfeest naar huis stuurde, zodat ze zich konden omkleden. Wij maken het wel af hier, zei ik. Op het moment dat wij wegreden met onze werkbus, arriveerde de burgemeester met de arrenslee om Uden on ice te openen. Net op tijd…”

Takenlijst
Tegenwoordig komt T&W Bouw later in beeld, mede door de komst van een ploeg vrijwilligers die voor de op- en afbouw zorgen en doordat Uden on ice eigen materialen heeft aangeschaft. “Maar we merken dat de organisatie ons toch niet kan missen, met name vanwege onze technische kennis”, aldus Theo. “Een dag voordat Uden on ice van start gaat, loop ik met de organisatie een rondje over het terrein. Zo komen we tot een takenlijst. Dat kan echt van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een deur of zaken op het gebied van veiligheid. Ook leveren we jaarlijks houten materialen, zoals picknicktafels.”

Mooie projecten
Huizen, van klein tot groot. Zo omschrijft Theo T&W Bouw. Een mooie omschrijving voor het bedrijf dat bouw- en renovatieprojecten in goede banen leidt, maar ook luxe tuinhuizen, overkappingen en andere tuinartikelen verkoopt. Van de renovatie van de torens van de Sint Petruskerk in Uden en woonwijk Volkel-West tot de hoofdentree van het Shell-kantoor in Amsterdam: T&W Bouw heeft tal van mooie projecten in de gemeente Uden en daarbuiten gerealiseerd. “Ook de verkoop van tuinartikelen loopt goed”, zegt Theo. “Dat komt waarschijnlijk doordat wij de tuinhuizen en schuttingen die we verkopen ook plaatsen. Hiermee ontzorg je mensen.”

De ingang van Volkel
In 1991 startte Theo samen met Willy de Groot T&W Bouw. Willy stapte in 2009 uit het bedrijf, maar de naam T&W Bouw bleef gehandhaafd. “We hebben hiermee naam gemaakt”, stelt Theo. En is het niet de naam, dan is het wel de locatie waar mensen T&W Bouw van kennen: de Nieuwe Udenseweg, ook wel de ‘ingang van Volkel’ genoemd. Theo: “Talloze mensen komen hier voorbij. Dat is goed voor de aanloop.” Toch hoopt de eigenaar van T&W Bouw binnenkort te verhuizen naar de Zeelandsedijk aan de rand van Volkel. Theo: “Ons pand is gedateerd en ik verwacht dat we op deze nieuwe plek in de toekomst beter bereikbaar zijn.”

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions