Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Tipcon: ICT-totaalleverancier voor Uden on ice

De livestream, het kassasysteem, de internetverbinding en de digitale reclameschermen: Tipcon IT Solutions regelt sinds 2011 alle ICT-zaken bij Uden on ice. “We kijken er ieder jaar weer naar uit”, vertelt eigenaar Bart Jaminon. “Het is een leuke uitdaging om in korte tijd iets goeds neer te zetten. Bovendien verloopt de samenwerking steeds erg prettig. We weten precies wat er van ons wordt verwacht.”

Bart Jaminon is al heel wat jaren verbonden aan Uden on ice. Eerst met zijn vroegere werkgever BBactive en tegenwoordig met Tipcon, dat hij in november 2011 oprichtte. “We zijn met z’n tweeën gestart, en inmiddels werken er dertien mensen”, vertelt Bart. In 2019 verruilt Tipcon het kantoor in Erp voor een pand in Gemert dat aan alle wensen voldoet. “We wilden graag in de buurt blijven”, zegt Bart. “Onze klanten waarvoor we het systeembeheer verzorgen, zijn met name in deze regio gevestigd. Daarnaast houden we ons bezig met softwareontwikkeling. Dat gaat op landelijke en zelfs wereldwijde basis.”

Van a tot z
Klanten van a tot z ontzorgen op het gebied van ICT: dat is het doel van Tipcon. “We bieden een totaalplaatje”, legt Bart uit. “Van websitebeheer en aanleg van de internetverbinding tot inrichting van de werkplekken binnen een organisatie.” Hij noemt Uden on ice als een mooi voorbeeld van wat Tipcon te bieden heeft. “Sinds enkele jaren zijn we bij dit evenement de totaalleverancier op het gebied van ICT. We zorgen voor de hosting en het technisch beheer van de website, de aanleg van een wifinetwerk en zijn verantwoordelijk voor de livestreaming, het kassasysteem en narrowcasting. Ieder jaar zorgen we ervoor dat de digitale infrastructuur van Uden on ice op orde is.”


Curlingcompetitie
Medewerkers van Tipcon gaan twee dagen voordat Uden on ice van start gaat aan de slag op de Markt in Uden. Ze hangen camera’s op, zorgen dat de wifiverbinding werkt en installeren kassa’s en reclameschermen. “En uiteraard brengen we na de opening vaker een bezoekje aan Uden on ice. Zo doen we met ons team ieder jaar mee aan de curlingcompetitie. We zijn altijd van een startbewijs verzekerd, omdat we zelf het inschrijvingsformulier online zetten”, zegt Bart met een glimlach.

Bart Jaminon is eigenaar van Tipcon IT Solutions. Het bedrijf regelt alle ICT-zaken bij Uden on ice.

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions