Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Streep door Uden on ice vanwege coronavirus

Er verschijnt dit jaar helaas geen schaatsbaan op de Udense Markt. De organisatie besloot deze week een streep te zetten door de negentiende editie van Uden on ice. “Onze plannen voor een alternatieve opzet waren vergevorderd, maar het oplaaiende coronavirus laat ons weinig keus. Het is niet verantwoord om Uden on ice in deze onzekere periode door te laten gaan”, aldus organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst.

Tot het laatste moment zag de organisatie kansen voor Uden on ice. “We vonden het belangrijk om de mensen uit Uden en omstreken iets moois te bieden in de winter”, leggen Jean-Louis en Frans uit. Het duo spande zich de voorbije maanden dan ook maximaal in voor een alternatieve opzet van het evenement. Vier weken Uden on ice in plaats van drie, bloktijden, digitaal inschrijven: diverse scenario’s werden uitgewerkt.

Commitment
Bij de uitwerking van deze scenario’s kreeg de organisatie van Uden on ice volop commitment. “Zo dachten de gemeente Uden en de Veiligheidsregio actief mee over een alternatieve opzet”, vertellen Jean-Louis en Frans. “Ook van onze sponsoren kregen we veel toezeggingen voor steun. Hier zijn we ze erg dankbaar voor. We realiseren ons maar al te goed dat dit niet vanzelfsprekend is in deze tijd.”

Vizier op volgend jaar
“Geen Uden on ice in de winter: we vinden het een gek idee”, aldus Jean-Louis en Frans. “Het is helaas niet anders. Tegelijkertijd deed de steun die we ontvingen van alle kanten ons beseffen dat Uden on ice echt een vaste waarde is op de lokale evenementenkalender. Met die instelling richten we ons vizier op volgend jaar. We gaan alles op alles zetten om de regio in de winter van 2021 en 2022 weer te laten genieten van een fantastisch evenement.”

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions