Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Schutte bagclosures: trouwe supporter van Uden on ice

Een sponsor van het eerste uur, dat is Schutte bagclosures. De directie van het bedrijf dat zaksluitingen in alle soorten en maten produceert, ging achttien jaar geleden na een kort gesprek met de organisatie van Uden on ice al snel overstag. “Het is ieder jaar weer mooi om te zien hoe de organisatie het voor elkaar krijgt zo’n feest voor jong en oud neer te zetten”, vertellen directeur- eigenaar Bertil Bruisten en productiemanager Peter Verkuijlen.

Dat Schutte bagclosures Uden on ice ondersteunt, is eigenlijk niet meer dan vanzelfsprekend, vinden Bertil en Peter. “Veel van onze medewerkers komen uit Uden en omgeving. Daarnaast vinden we het mooi om een lokaal evenement te ondersteunen dat ervoor zorgt dat veel kinderen sportief bezig zijn. Het motto van ons bedrijf is ‘Keep on playing’ en sluit in dat opzicht naadloos aan op Uden on ice.”

Geoliede machine
De medewerkers van Schutte zijn tijdens Uden on ice regelmatig op de schaatsbaan te vinden, vaak met hun (klein)kinderen. Daarnaast vindt al heel wat jaartjes de kerstborrel van Schutte plaats in het horecapaviljoen. “Dat is tegenwoordig een soort reünie, omdat we daar vaak dezelfde bedrijven als voorgaande jaren treffen”, vertellen Bertil en Peter. Het valt het duo op dat Uden on ice altijd perfect in elkaar zit. “Een geoliede machine noemen wij het weleens. Het is erg knap om jaarlijks zo’n evenement neer te zetten.”

Keukenla
Van sluitingen voor brood- en vuilniszakken tot L-clips voor het vastbinden van orchideebloesem aan een plantenstok: Schutte bagclosures produceert een grote variëteit aan zaksluitingen. “Niemand kent Schutte, maar bijna iedereen heeft onze producten in de keukenla liggen”, aldus Peter. Vanuit het hoofdkantoor aan de Brouwerstraat in Uden worden dagelijks zo’n vijftig miljoen sluitingen geproduceerd, die hun weg vinden naar liefst 68 landen over de hele wereld. Daarnaast heeft Schutte bagclosures vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten.

Olifantengras
Het bedrijf kent zijn oorsprong in 1957, toen Joannes Schutte in Amsterdam startte met Schutte zaksluitingen. Zijn zoon Paul was verantwoordelijk voor de verhuizing naar Uden, waar het bedrijf zich vestigde in een oude champignonkwekerij op Stoffels. In 1980 streek het bedrijf neer op de huidige plek aan de Brouwerstraat. “In Europa zijn we marktleider en op wereldniveau maken we deel uit van de top drie”, zegt Bertil. “Continu blijven we zoeken naar nieuwe uitdagingen. Zo richten we ons nu onder meer op sluitingen die van alternatieve grondstoffen gemaakt zijn, zoals olifantengras.”

Sponsoring
En de sponsoring van Uden on ice? “Wij zien geen enkele reden om daarmee te stoppen”, aldus Bertil en Peter. “Ieder jaar bespreken we met de organisatie onder het genot van een uitsmijter de samenwerking, die op rolletjes loopt. We zijn graag een trouwe supporter van Uden on ice. Ook de komende jaren.”

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions