Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Plezier voert de boventoon tijdens drukbezocht Uden on ice

Met het traditionele Smeltfeest werd zondag 8 januari de negentiende editie van Uden on ice afgesloten. Tot de laatste minuut stonden nog tientallen schaatsers op het ijs. Ook in het horecapaviljoen was het gezellig druk. Daar genoten bezoekers van een bruisend optreden van de feestband RUM (Roept U Maar). “Een mooie afsluiting van een geweldig winterfeest”, aldus Frans Verwijst en Jean-Louis van der Veen. “We kijken terug op een fantastische en drukke editie.”

In de drie weken dat Uden on ice plaatsvond, stonden 20.000 mensen op het ijs. In totaal trok het evenement zo’n 70.000 bezoekers naar de Markt. “Eerlijk is eerlijk: we waren vooraf een beetje gespannen, want het was toch alweer drie jaar geleden dat Uden on ice voor het laatst plaatsvond. Deze editie voelde als een doorstart”, aldus Frans en Jean-Louis. “Gelukkig is alles goed verlopen. Méér dan goed. Incidenten bleven uit. Ook hebben we tijdens deze editie weer talloze vrolijke gezichten gezien, op het ijs én de dansvloer. Daar doen we het voor. Een succesvolle doorstart, dus!”

Twintigste keer
De volgende editie van Uden on ice staat gepland vanaf vrijdag 15 december 2023. “Dan vindt het evenement voor de twintigste keer plaats. We bedenken stiekem al hoe we hier invulling aan willen geven”, aldus Jean-Louis. “Maar eerst genieten we natuurlijk nog even na van 24 dagen winterfeest. Samen met de vele vrijwilligers. Zij, de mensen van de horeca, de sponsoren, de gemeente Maashorst en natuurlijk de bezoekers zorgden ervoor dat Uden on ice weer een groot succes was.”

Op de foto: in het laatste weekend van de negentiende editie van Uden on ice zorgde Roland de Winter met Dance Classics The Party voor een gezellige avond in het horecapaviljoen.

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions