Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Nog meer schaatsplezier met IJSTIJD!

In Nederland leren kinderen lopen, fietsen en zwemmen. Maar zij horen natuurlijk ook te leren schaatsen, dat zit immers in ons DNA. Omdat je nooit zeker weet of er natuurijs komt, bundelt de KNSB komende winter dertig banen in IJSTIJD! om samen met landelijke partners het schaatsen bij de jeugd te promoten. Uden on ice is dit jaar een van de deelnemers.

‘IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt’ is een initiatief van de KNSB, waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. Komende winter garanderen weer tientallen banen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen: jong en oud, dicht bij huis, ongeacht het weer. De KNSB vindt het voortbestaan van tijdelijke ijsbanen in stadscentra en op dorpspleinen belangrijk, omdat de jeugd hier op een laagdrempelige manier kennismaakt met schaatsen.

IJSTIJD! Winterspelen
Bijzonder is de terugkeer van de IJSTIJD! Winterspelen in 2018. In het vorige olympische seizoen streden twintig IJSTIJD!-steden om de winst tijdens een uitgebreid ochtendprogramma voor de jeugd op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Op zaterdag 3 februari 2018 worden op dezelfde unieke locatie de hele dag de IJSTIJD! Winterspelen gehouden. Zo’n dertig jeugdteams meten zich aan elkaar op diverse schaatsonderdelen. Via Uden on ice kunnen kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar zich kwalificeren voor het Udense team. Meer informatie over de IJSTIJD! Winterspelen is te vinden op schaatsen.nl/ijstijd.

Partners
KPN is, als mede-initiatiefnemer van IJSTIJD! en hoofdsponsor van de schaatsbond, wederom partner van IJSTIJD! Zij biedt onder meer clinics van de KPN Junior Schaatsclub met Barbara de Loor als ambassadeur. Croky participeert voor het tweede jaar in IJSTIJD! Het bekende chipsmerk organiseert de Croky Challenge, onder andere met lokale wedstrijdjes met icebikes. De KNSB verwelkomt 100% NL als nieuwe mediapartner. De radiozender met de muziek van Nederland, ondersteunt het initiatief via radiospots en verzorgt leuke activiteiten langs diverse ijsbanen.

Schaatsplezier
De KNSB verwacht ongeveer 2 miljoen bezoekers op al deze banen, onder wie zo’n 200.000 schoolschaatsers. Piet Geurts, directeur-bestuurder KNSB: “IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is. En het sluit aan op onze visie ‘Van podium tot podium’. De KNSB waardeert de samenwerking met lokale banen, zoals Uden on ice. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB-verenigingen, worden er allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen.”

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions