Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Medewerker in beeld: Marc de Groot

Wie denkt dat Marc de Groot tijdens Uden on ice alleen achter de bar van de horecatent staat, heeft het mis. De geboren en getogen Udenaar is verantwoordelijk voor álles wat in deze tent op de Udense Markt plaatsvindt. En Marc helpt ook met de opbouw. “Ik ken ieder stroom- en waterpunt.”

Tijdens Uden on ice, dat nog tot en met 6 januari duurt, is Marc slechts drie dagen niet in de tent te vinden. “Iedere week heb ik in principe een dag vrij. In principe ja, want vorig jaar was ik uiteindelijk maar één dag niet op de Markt”, vertelt Marc. “Natuurlijk, het zijn lange dagen. Maar ik ben graag onder de mensen. Vrolijke bezoekers maken mij ook vrolijk. In de horecatent raak je met bezoekers aan de praat en tijdens de volgende editie van Uden on ice zie je ze weer terug. De mensen komen van heinde en verre, echt waar. Vorig jaar reisden er zelfs bezoekers vanuit België naar Uden af om te schaatsen.”

Leuke dag
Voor Marc is dit het tiende seizoen dat hij meewerkt aan Uden on ice. “In de eerste jaren van het evenement verzorgde Party-Catering Verstraten de catering. Toen heel wat jaartjes niet en de laatste vijf jaar weer wel. Namens Verstraten, waarvoor ik 28 jaar actief ben, houd ik de tent draaiende. En als er storingen zijn, los ik ze op. Maar dit doe ik allemaal niet alleen, hoor. Samen met de andere medewerkers zorg ik ervoor dat iedereen een leuke dag beleeft.”

Puntjes op de i
Marc ziet dat het programma van Uden on ice ieder jaar verder wordt uitgebreid. “Het is mooi om te zien dat het evenement telkens weer groeit en populairder wordt. Er zijn zelfs artiesten die vragen of ze het jaar daarna wéér mogen komen. En constant worden de puntjes verder op de i gezet. Zo krijgt het interieur van de horecatent dit jaar een nieuwe uitstraling en komen er extra doeken in de tent om de geluidsoverlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Voor mij is Uden on ice een van de leukste evenementen van het jaar.”

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions