Wilt u inchecken op facebook? X

Het winterevenement voor Uden en omgeving met 900 m² ijsbaan, Icetubebaan en horeca

Ik Zet Me Graag In Voor Zo'n Breed Gedragen Evenement

Voor het vierde jaar op rij is Piet Vinckx nauw betrokken bij Uden on ice. Met zijn technisch inzicht zorgt de 64-jarige Udenaar voor een vlekkeloze opbouw van het evenement. Ook tijdens Uden on ice vinden we Piet elke dag rond de ijsbaan. "Er gaat wel eens iets kapot", legt hij uit. "Dat moeten we dan uiteraard zo snel mogelijk repareren. Dat doe ik samen met Roy Verwijst. Er is altijd wel één van ons aanwezig, als aanspreekpunt bij technische calamiteiten. Zo kan iedereen hier zonder problemen schaatsen en genieten van de vele andere activiteiten."

Al snel na de zomer start Piet Vinckx met de voorbereidende werkzaamheden voor Uden on ice. "Ik zorg voornamelijk voor het technische gedeelte van het evenement", aldus Piet. "Om de opbouw soepel te laten verlopen, heb ik een draaiboek gemaakt. Zo kunnen de vrijwilligers aan de hand van foto's de reclameborden ophangen. Ook de negen rijen verlichting krijgen zij op de juiste lengte aangeleverd. Dit maakt hun werk wat makkelijker en zo heb ik mijn handen vrij om bij te springen. Gelukkig mogen we elk jaar een beroep doen op dezelfde vrijwilligers: een enthousiaste groep van ongeveer vijftien personen. Zij kennen hun taak en dit jaar verliep de opbouw dan ook als een geoliede machine. Vrijwilligers en sponsors vormen niet voor niets de belangrijkste basis van dit evenement."

Doordachte Planning

Een doordachte planning is essentieel voor een goed verloop van de opbouw. Dat begint al op de maandag voor het evenement. "Die middag staan de leveranciers van de tent klaar", vertelt Piet. "Het is erg belangrijk dat die op juiste plek komt te staan. Dat noemen we het 'Uden on ice nulpunt'. Zodra de vloer erin ligt, kunnen wij verder met de opbouw. Als op dinsdagavond de tent staat, hangen we met zo veel mogelijk mensen de kabels en verlichting in de nok. Want als de ijsbaan er eenmaal ligt, kunnen we er niet meer met steigers terecht."

Positieve Reacties

De verlichting bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van Uden on ice. Piet Vinckx: "We hebben dan ook flink geïnvesteerd in een sfeervolle verlichting en versiering van de schaatsbaan. Het wit-blauwe licht levert een rustiek winterbeeld op. Daarop hebben we erg veel positieve reacties gekregen van bezoekers. Wat ze niet zien, is dat er bijna een kilometer aan verlichting hangt! Ook hebben we anderhalve kilometer aan kabels aangebracht en netjes weggewerkt. Na de opbouwweek heb je de wallen onder je ogen. Dan is het zaak om op tijd te stoppen, anders maak je fouten. Naast hard werken wordt er gelukkig ook veel gelachen. Het is erg leuk om je in te zetten voor een evenement dat zo breed gedragen wordt en waaraan zo veel mensen plezier beleven!"

Blik Vooruit

Op zondag 5 januari, nog voordat het ijs helemaal is gesmolten, komt ook de grote groep vrijwilligers weer in actie. "We willen de Markt graag zo snel mogelijk leeg hebben, zodat de auto's er weer kunnen parkeren", aldus Piet. "En eigenlijk begint dan direct de voorbereiding voor de volgende editie van Uden on ice! Voor de opslag van het materiaal, bundel ik alle kabels en andere onderdelen. Dat scheelt weer tijd bij de opbouw van volgend jaar. Aan de reacties van de mensen merk ik dat ze erop rekenen dat Uden on ice elk jaar terugkeert. Het is in de loop der jaren echt een begrip geworden, met bezoekers uit de hele regio. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij!"

Uden on Ice | Developed by Tipcon IT Solutions